Pokud se ve Zlíně nacházíte již nyní a zvažujete, jak si zpříjemnit svůj volný čas, a to i přes různá vládní nařízení a rušení dlouho očekávaných akcí, stále je tu pro Vás pár snad i zajímavých příležitostí.

Kupříkladu již tento víkend v Sobotu, se ve Zlíně koná čtvrtý ročník takzvaného Gallery Tour. Podstata samotného festivalu je poznat všechny zdejší zlínské galerie, přičemž některé i za doprovodu komentářů, a také poznat dokonce i některé umělce.

Jestliže si rádi povídáte s přáteli nebo chcete poznat své nové spolužáky, bar u Pštrosa, který se nachází poblíž U18 a U13, poskytuje během teplých letních dnů také oblíbenou možnost posezení venku, kde je možné si zakoupit nápoj v plastovém kelímku, který si s sebou můžete vzít a s přáteli posedět místo na zahrádce, přímo na trávníku. Jakožto jednu z nejoblíbenějších volnočasových aktivit pro studenty byste si tohle rozhodně neměli nechat ujít.

Nastupujete na obor vedený v anglickém jazyce, anebo byste si rádi zlepšili, či procvičili své jazykové dovednosti? Určitě byste měli zvážit letní školu anglického jazyka pro studenty všech fakult UTB zdarma, vedený paní Mgr. Terezou Outěřickou a Mgr. Simonou Šmajdlerovou. Kurz je v období 7 – 11. 9. 2020 v časovém rozmezí 8:00 – 12:00, budova U13/míst. č. 540, 548.

V průběhu roku můžete navštívit Zlaté Jablko, kde se během následujícího měsíce hraje například historické drama ‘Havel’, dokument ‘V Síti’ či komedie ‘Palm Springs’. Kde také v rámci Levných Úterý můžete jako studenti kupovat vstupné za 100 Kč.

Fanoušci deskových her si také přijdou na své, každý týden v Úterý se v Radegastovně koná den deskových her, kde je možné přinést si vlastní deskovou hru a hrát ji s přáteli, či se k někomu prostě jen tak přidat a poznat tak nové lidi.

V létě byste si rozhodně neměli nechat ujít zlínský filmový festival, který se koná každým rokem, a zároveň je nejstarším svého druhu. Festival promítá přes 350 snímků v průběhu festivalu na různých místech. Festival se koná v období 4.-10. Září 2020. Z bezpečnostních důvodů je zapotřebí se registrovat.

Sharing is caring!

Skip to content