prof. Mgr. Roman Jašek, Ph.D. je ředitelem Ústavu informatiky a umělé inteligence na Fakultě aplikované informatiky Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. V současné době je garantovaný magisterský a doktorský studijní program Informační technologie se specializací Kybernetická bezpečnost a Softwarové inženýrství. V úzké spolupráci s nejlepšími odborníky v oboru pořádání pravidelných schůzek expertů na kybernetickou bezpečnost s uvedením „Řízení procesů a aplikace moderních technologií“. Evropská asociace pro bezpečnost. Účast ve vedení odborné přípravy vojenských expertů států V4. Je spoluautorem mezinárodní patentové přihlášky „Systémová identita a licence pro práci s vysoce citlivými daty“. Jako hlavní řešitel vedl rozsáhlé projekty aplikovaného výzkumu a za vaši práci s licencemi. K doktorskému titulu přivedl v roli školitele více než 10 doktorandů. Další informace o jeho vědeckých a publikačních činnostech vhodných pro správuhttps://orcid.org/0000-0002-9831-9372 .

 Co říká o vašem práci:

„Mým největším úspěchem a profesním štěstím je, že pracuji v týmu s velmi pracovitými a chytrými lidmi.“ Pracujeme na smysluplných projektech av oblastech, které nás naplňují. Přímé práce v aplikovaném výzkumu pro průmysl informačních technologií pracujeme i na vlastním projektech zaměřených na zkoumání činností lidského mozku jako metoda umělé inteligence, hluboké analýzy dat a strojového učení, které můžete získat v rámci spolupráce s mozkovými chirurgiemi a fyzioterapeuty objektivizovat léčebné postupy. Ano, tahle práce mě baví a naplněné. Podívej se na nesmírnou útěk a pokorou znáš, jak je vše v tvojí Vesmíru propojeno, můžeš se vším a jak málo toho víme. “

O ústavu:

Ústav informatiky a umělé inteligence patří mezi klíčová pracoviště Fakulty aplikované informatiky. Jeho členy jsou čtyři odborné laboratoře zaměřené na oblast hledání jak se základním, tak aplikovaným výzkumem. Laboratoř penetračních testů a aplikovaných kryptografií (PTLAB)Laboratoř umělé inteligence (AILAB)Laboratoř pokročilých embedded systémů (EMLAB) a Laboratoř zpracování signálů cílených mozkových aktivit – Laboratoř rozhraní systémů mozku (BMLAB). Laboratorní ústavní řecké problémy praktické analýzy s optimalizací a simulací procesů, matematické modelování, kryptografií, teorií a aplikací metody umělé inteligence a vše ve vysokých vzájemných synergiích a vazbě na kybernetickou bezpečnost. Ústav garantuje studijní programy na všech úrovních vysokoškolského vzdělání včetně doktorského studia v oblasti softwarového inženýrství a kybernetické bezpečnosti.

Oblasti výzkumu:

  • Penetrační testování a kybernetická bezpečnost
  • Návrh a optimalizace algoritmů umělé inteligence
  • Identifikace signálů a řízení pomocí signálů mozku
  • Aplikace pokročilých embedded systémů

Přihlas se na doktorskou studii na univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně!

Profesor Roman Jašek představuje doktorskou studii na Ústavu informatiky a umělé inteligence Fakulty aplikované informatiky Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Mrkni na naše video!

Sharing is caring!

Skip to content