prof. Ing. Berenika Hausnerová, Ph.D. je ředitelkou Ústavu výrobního inženýrství na Fakultě technologické a profesorkou v Centru polymerních systémů na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Specializuje se na reologii vysoce naplněných polymerů používaných při technologii vstřikování plastů, na které, podle WoS, napsala okolo 90 publikací a vedla více než 30 projektů.  Její práce byla oceněna cenou „Werner von Siemens Excellence Award“ (1999) a stipendiem „Pro ženy ve vědě“ od L’Oréal (2006). Je členkou Společnosti plastikářských inženýrů, působila jako organizátorka a předsedkyně několika mezinárodních akcí.

 

Co říká o své práci

„Za největší úspěch považuji zavedení PIM technologie (Powder Injection Molding) do české průmyslové praxe. Jedná se o mezioborovou technologii, která propojuje plastikářskou výrobu s metalurgií. Uchvátila mne během doktorské stáže ve Švédsku. I v rámci Evropy je pouze několik firem, které tuto technologii provozují úspěšně. PIM materiály, které vyvíjíme, jsou navíc využitelné i v 3D tisku, takže se v současnosti otevírají obrovské možnosti propojování PIM s aditivními technologiemi“.

 

O ústavu a centru

Ústav výrobního inženýrství hrdě a úspěšně vychovává odborníky na plastikářské a strojírenské technologie, bez kterých se neobejde letecký ani automobilový průmysl. Zní to jako zlatý důl? Možná proto, že je. Poptávka po studentech oborů pod taktovkou tohoto ústavu až 4x přesahuje množství studentů, které stíhá vychovat. Asi si dokážete spočítat, že tento nepoměr způsobuje jisté nemalé výhody našim absolventům.

Centrum polymerních systémů je špičková výzkumná jednotka Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, která zaručuje výzkum polymerních systémů na světové úrovni a využívá nejmodernější technologie. Od roku 2015 má sídlo ve zcela nové budově určené k měření potřeb a cílů výzkumného centra. CPS zaměstnává 120 výzkumných specialistů, z kterých 20% pochází ze zahraničí, jako je Itálie, USA, Rusko, Čína, Ukrajina, Turecko, Indie a jiné. Mnoho zaměstnanců také získalo různá prestižní mezinárodní ocenění.

 

Oblasti výzkumu

  • Technologie vstřikování plastů
  • Fyzika polymerů
  • Teorie vysoce naplněných sloučenin

 

Přihlas se na doktorská studia na Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně!

Profesorka Berenika Hausnerová doporučuje doktorská studia na Ústavu výrobního inženýrství Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, Česká republika. Mrkni na naše stránky a přihlas se! https://apply.utb.cz/

 

Sharing is caring!

Skip to content